به گزارش مشرق، رییس جدید سازمان محیط زیست از زمان انتصاب بر مسند این سازمان، حاشیههای زیادی را رقم زده است و حداقل هفتهای یکی دو مورد پیدا میشود که رییس سازمان محیط زیست یک طرف آن باشد. حاشیهسازی این رییس که انگار کاری جز این ندارد، توجه بیشتر رسانهها را به خود جلب کرده است.
الزاماتی که اگر اندیشیده شوند، میتوان به کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها تا حدودی دل خوش کرد؛ اما به جای آن، کلانتری ترجیح میدهد ماجرا را جور دیگری دیده و پای انتخاب میان بد و بدتر را به آلودگی هوا باز کند! گویی آلودگی هوا قابل رفع نیست و تنها باید راه کم ضررتر را برگزید. نسخهای از سر ناامیدی و درماندگی که توسط مدیری تجویز میشود که چند ماه بیشتر نیست سکاندار سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان شده و چه بسا اگر مدت طولانیتری عهده دار این سمت باشد، همان را هم توصیه نکرده بود.
آقای عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیطزیست و معاون رییس جمهور، که مدتی است با اظهارنظرها و تصمیمات عجیب در صدر اخبار جاخوش کرده، بار دیگر خبرساز شد. کارگروه مقابله با آلودگی هوای کلانشهرها با حضور نمایندگان وزارتخانهها، استانداریها و شهرداریها به منظور ارائه گزارش عملکرد دستگاهها به میزبانی سازمان حفاظت محیطزیست برگزار شد اما این جلسه پایان خوشی نداشت یا حداقل باید گفت خروجیای به نفع ریههای مردم نداشت.
آغاز افشاگری
در روزهایی که تقصیرهای آلودگی هوای تهران و کلانشهرهای دیگر را به گردن هم میاندازند و با فرافکنی قصد دارند تا خود را از مسوولیت هایی که دارند تبرئه کنند، آقا عیسی هم دست به کار شده است. البته ایشان از همان اولی هم که برای این مسند انتخاب شد حاشیهسازی هایش را شروع کرد تا نشان دهد برنامهای برای مدیریت محیط زیست ندارد.
کلانتری رییس سازمان محیط زیست گفته است: هیچ چیز پنهانی نداریم، سلامت، امنیت زیست محیطی و حقوق نسلهای بعد قابل چشم پوشی نیست. مملکت نوکر صنعت است یا صنعت در خدمت مردم؟ از این پس افشاگریهای سازمان حفاظت محیط زیست آغاز خواهد شد.»
او اضافه کرد: هیچ چیز پنهانی نداریم، سلامت، امنیت زیست محیطی و حقوق نسلهای بعد قابل چشمپوشی نیست. حاکمیت تکلیف خود را با زیادهخواهی های صنعت روشن کند.
دعا کنیم
یکی از اتفاقاتی که کلانتری با صحبتهایش باعث شد تا یک دنیا به ما بخندند جمله حکیمانه وی یعنی «باید دعا کنیم که باد بیاید!» است که برای کاهش آلودگی هوای تهران پیشنهاد داد. پیشنهادی که معلوم است از سرعاجزی حل کردن مشکلات آلودگی به زبان آورده است. این اظهار نظرهای رییس سازمانی که متولی حفظ محیط زیست کشور است تنها یک موضوع را به اذهان متواتر میکند و آن هم این است که این مدیریت نه میتواند و نه میخواهد اقدامی عملی برای رفع این معضل کند.
رییس سازمان محیط زیست گفته بود: بنزین مصرفی هم غیر استاندارد است؛ باید دعا کنیم که باد بیاید تا آلودگیها را جابه جا کند.دلیل عمده آلودگی هوا خودروها و آلایندگی گازوئیل است، دولت هم به این قضیه اعتراض میکند اما چارهای ندارد، مگر میشود خودروها را خواباند؟
معاون رییس جمهور در ادامه این گونه نتیجه گیری کرد: «دولت چارهای ندارد؛ اگر جلوی خودروها را بگیریم تا هوا را آلوده نکنند، حمل و نقل از بین میرود. گازوئیلها هم غیراستاندارد است. بالاخره باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کرد. باید دعا کنیم باد بیاید تا آلودگیها را جابجا کند، مگر میتوانیم بدون خودرو و بدون سوخت زندگی کنیم؟»
اظهارنظری عجیب که بیان آن از رییس سازمان حفاظت محیط زیست، عجیبترش کرد و موجب شد به سرعت بازتاب یافته و انتقاداتی را متوجه وی کند.
درگیری لفظی
رفتارهای رییس سازمان محیط زیست داستان طولانیای دارد که بارها در انظار عمومی و خصوصی زبان زد خاص و عام بوده است. امکان ندارد وی در مراسمی شرکت کنند و معترضی اعتراض خود را از نوع مدیریتش بیان نکند اما کلانتری برایش مهم نیست که چه کسی و برای چه دلیلی به وی معترض میشود.
آقای هدایتالله خادمی، نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رییس سازمان محیط زیست مسائل محیط زیستی را سیاسی کرده است، گفته است: آقای کلانتری بحثهای کارشناسی حداقلی که در موضوعات محیط زیستی وجود داشت را رها کرده و با نگاه سیاسی به بسیاری از جاهایی که نباید مجوز میدهد و به جاهایی که باید مجوز بدهد، مجوز نمیدهد.
وی اضافه کرد: به نظر بنده آقای کلانتری آمده که محیط زیست ایران را در جهت منافع سیاسی، گروهی، سازمانی یا استانهای خاصی ببرد.
این نماینده به نامه محرمانه کلانتری به جهانگیری اشاره کرد و ادامه داد: آقای کلانتری در این نامه صحبتهای غیر کارشناسی را مطرح کرده بود مبنی بر اینکه خوزستان کمبود آب نداشته و نیاز به آب ندارد لذا میتوان آب کارون را به استانها و شهرهای دیگر منتقل کرد.
خادمی با تاکید بر اینکه بسیاری از شهرها و روستاهای استان خوزستان دچار کمبود آب آشامیدنی هستند، گفته است: تاکنون نوشتن چنین نامهای آن هم از سوی یک مسوول محیط زیستی سابقه نداشته است.
وی با اشاره به جلسه دوشنبه 20 آذر شورای اداری استان با حضور جهانگیری، اردکانیان و حجتی و نمایندگان خوزستان که خود او نیز حضور داشته است، گفته است: پس از ورود کلانتری به جلسه نمایندگان خوزستان از وی سؤال کردند که شما براساس چه استدلالی این نامه را نوشتید که وی گفت این نظر بنده است.
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس ادامه داد: نمایندگان عنوان کردند زمانی که شما به عنوان رییس سازمان محیط زیست بدون هیچ استدلالی نامه محرمانهای را مینویسید، فرض بر این است که هر چیزی میگویید درست است و این اتفاق باید بیفتد که در نتیجه اگر این اقدام انجام شود، چندین استان کشور نابود میشوند.
منبع: صبح نو